Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Μειώστε το αντίτιμο των διοδίων!

Μείωση του κόστους των διοδίων και ενεργοποίηση της κάρτας ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων πέριξ των σταθμών διοδίων ζητεί με ψήφισμα του το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Πρόκειται, βέβαια, για ευσεβείς πόθους, αφού τα περισσότερα διόδια έχουν παραχωρηθεί σε Α.Ε., ενώ αυτά που απέμειναν στο κράτος τα ελέγχει το αρμόδιο υπουργείο κι όχι οι τοπικές κοινωνίες μέσω των αιρετών τους.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, αποδέχεται τους προβληματισμούς της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Εγνατίας Οδού δήμου Βόλβης και ζητεί από την κυβέρνηση τα εξής:

  • - Να υλοποιηθεί η κυβερνητική απόφαση για μείωση του κόστους των διοδίων, η οποία εξαγγέλθηκε πριν από τέσσερις μήνες
  • - Να ενεργοποιηθεί η κάρτα ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων πέριξ των σταθμών διοδίων
  • - Να τροποποιηθεί ο χάρτης διοδίων της χώρας ώστε να μην λειτουργούν περισσότεροι από έναν σταθμό διοδίων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

«Πρώτο μέλημα της χρηστής διοίκησης και διακυβέρνησης, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, επιβάλλεται να είναι η μη περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Επίσης, η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το χαρακτήρα των αυτοκινητόδρομων ως κοινωνικών αγαθών. Τέλος, η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά ώστε το κόστος των διοδίων να μην καθιστά απαγορευτικές τις μετακινήσεις των πολιτών» τονίζεται.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της τοποθέτησης διοδίων στην Εγνατία Οδό απασχόλησε, πριν από καιρό και το δήμο Βόλβης, ο οποίος οργάνωσε κινητοποιήσεις και είναι έτοιμος να επανέλθει σε δυναμικές δράσεις, αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: