Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί, αύριο, ο Βενιζέλος

Την ώρα που τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποφάσισε να τα σταματήσει. Κι έτσι, αύριο, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ανακοίνωση, ιδιαίτρα λιτή, δε δίνει καμία εξήγηση. Δε φαίνεται, όμως, να χρειάζεται, καθώς όλοι γνωρίζουν τι γίνεται και τα σενάρια δε λένε να σταματήσουν. Για παράδειγμα, το BBC μετέδωσε πως το σχέδιο που επικρατεί, αναμένεται να περιλαμβάνει διαγραφή 50% του ελληνικού χρέους, ενώ προβλέπει επίσης αύξηση του μεγέθους του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης στα 2 τρισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το BBC, το νέο πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει τον τετραπλασιασμό (από τα 440 δισ. ευρώ) της δύναμης πυρός του EFSF, μέσω μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει και αυτή. Το EFSF θα μπορούσε να αναλάβει το βασικό ρίσκο του δανεισμού προς τις κυβερνήσεις που δυσκολεύονται να δανειστούν από τις συνήθεις εμπορικές πηγές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το EFSF θα καθιστούσε λιγότερο επικίνδυνο τον δανεισμό για την ΕΚΤ.

Υπάρχουν, όμως και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η συνέντευξη δίνεται για... εσωτερική κατανάλωση. Παπανδρεϊκοί βουλευτές ζητούν παραιτήσεις υπουργών, ενώ, όπως γράφει η Ελευθεροτυπία, υπάρχουν άλλοι όπως ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος εκφράζει ανοιχτά πια τη διαφωνία του με πρόσθετα μέτρα πέραν αυτών που ανακοινώθηκαν προχθές. Διαφωνία που εκδηλώθηκε πριν τον... γιουχάρουν , χθες, στα Κοίλα Κοζάνης.

Άρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζουν όσοι υιοθετούν αυτό το σενάριο, έχει, πρώτα από όλα, να κερδίσει το εσωτερικό μέτωπο...


από το www.difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: