Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Διάγγελμα άνευ ουσίας από τον Ευάγ. Βενιζέλο

Τίποτα δεν είπε, ουσιαστικά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δηλώσεις που έκανε, πριν λίγο, μετά την κυβερνητική σύσκεψη, για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, τα μέτρα τα οποία αναμένουμε όλοι, θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

«Έχει διαμορφωθεί στη διεθνή οικονομία μία ρευστή και νευρική κατάσταση, η οποία επιτρέπει στους κερδοσκόπους να οργανώνουν επιθέσεις στην καρδιά του ευρώ. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η Ελλάδα να προστατευθεί. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη εφαρμογής του προγράμματος που έχει δεσμευθεί. Οι αποφάσεις του Ιουλίου είναι υπαρξιακής σημασίας για την ευρωζώνη». τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ουσιαστικά, στις δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε στο να επιτεθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Αυτή την εποχή αμφισβητείται η ικανότητα της Ελλάδας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό που λέω τώρα, αφορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι πολύ δυσάρεστο να λέγονται τέτοια πράγματα από επίσημα χείλη, τα οποία κοστίζουν στη χώρα. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί και ειλικρινείς. Μία γλώσσα υπάρχει: αυτή της αλήθειας», είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πρέπει να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προωθήσουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ συμπλήρωσε πως «η κυβερνητική επιτροπή διαμόρφωσε ένα καθαρό πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθώ τη Δευτέρα, στην τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

«Ο μεγάλος στόχος για εμάς είναι η μείωση των δαπανών, ο περιορισμός του κράτους. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: