Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μια χριστουγεννιάτικη πολιτεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Κόντρα στην οικονομική κρίση τα φετινά Χριστούγεννα, η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό σε όλη τη χώρα. Σε λίγες ημέρες από σήμερα ο χώρος γύρω από τη Δ.Ε.Θ θα μετατραπεί σε έναν παραμυθένιο κόσμο που θα ζωντανέψει για πρώτη φορά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας να συνδεθεί με τον σφυγμό του κέντρου και να μετατρέψει την πόλη, σε...
Christmas Μagic City.
Τo σκηνικό έχει ήδη σχεδιαστεί από αρχιτέκτονες, αλλά και καλλιτέχνες. Τρία περίπτερα της ΔΕΘ(τα 13, 14, 15) και οι υπαίθριοι χώροι συνολικής έκτασης 10.000 τ. μ., θα μεταμορφώσουν την έκθεση σε ένα παραμυθένιο χωριό, που θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, στις 27 Νοεμβρίου 2010.
Μια μεγάλη υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη αγορά, το Christmas Magic Market, στα πρότυπα των αντίστοιχων παραδοσιακών Ευρωπαϊκών αγορών και παράλληλες θεματικές ενότητες Christmas Magic Show (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ. ά.), Christmas Magic Kinderland (δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά) και Christmas Magic Funpark (παγοδρόμια, καρουσέλ, πίστες skateboard και αναρρίχησης, παιχνίδια με δράση, διαγωνισμός γκράφιτι κ. ά.) θα συνθέσουν το παραμυθένιο πάρκο.
Δεκάδες διάσπαρτα Χριστουγεννιάτικα δένδρα στολισμένα από επώνυμους καλλιτέχνες και φορείς της πόλης, θα χρωματίσουν το εορταστικό σκηνικό.
Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, θα υπάρχουν ειδικοί πάγκοι, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν το λαχταριστό, παραδοσιακό, κόκκινο, αχνιστό κρασί με κανέλλα (Γκλουβάιν). Τα παιδιά, μπορούν να πάρουν το τρενάκι των Χριστουγέννων και να χαθούν στα σοκάκια της αγοράς.
Καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του χωριού αυτού, θα δοθούν πάνω από 100 θεατρικές παραστάσεις, ενώ ημερησίως θα διοργανώνονται περί τα 10 εργαστήρια-μεταξύ άλλων, θεατρικό, σκίτσου, κατασκευής κάρτας, ζαχαροπλαστικής, χειροτεχνίας, και τεχνολογίας. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, πρόκειται να ενισχυθεί από μια ευρεία σειρά παράλληλων δραστηριοτήτων και άλλων χάπενινγκς, που θα λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία, με στόχο να απογειώνουν το εορταστικό κλίμα και να συντηρούν ζεστό το ενδιαφέρον του κοινού.
Έτσι, μπορεί ξαφνικά να ξεπηδήσει μπροστά μας από ένα σοκάκι της αγοράς ένας καλικάντζαρος, μάγος, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρος, το πνεύμα των Χριστουγέννων ή κάποιο άλλο ξωτικό. Στόχος της διοργάνωσης είναι η διασκέδαση και ψυχαγωγία του κοινού, η τόνωση της κίνησης στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και η ανάδειξη της πόλης ως Χριστουγεννιάτικο-θεματικό-τουριστικό προορισμό, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, Πάρις Μαυρίδης.
Επισήμανε, ότι το κόστος λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου χωριού αναμένεται να φτάσει τα 400.000 ευρώ και τόνισε ότι η διοίκηση προσδοκά σε επισκεψιμότητα τουλάχιστον 100.000 ατόμων από την Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια. Τόνισε δε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια, ενώ σημείωσε ότι ο ΟΑΣΘ αναμένεται να απαντήσει θετικά στη λειτουργία ειδικού δρομολογίου από λεωφορείο του οργανισμού. Το λεωφορείο που με ελκυστικό εισιτήριο, θα αναλάβει τη διαδρομή, πιθανώς Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης- Γ΄ Σεπτεμβρίου- Τσιμισκή- Βενιζέλου- Εγνατία και ΔΕΘ, δεν αποκλείεται να φορέσει τη χριστουγεννιάτική του φορεσιά, ενώ η Helexpo επιθυμώντας να καταστήσει την πρόσβαση των επισκεπτών όσο το δυνατόν πιο άνετη, θα παρέχει και τη δυνατότητα πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεών της.
Μοναδικό σημαντικό μειονέκτημα του εγχειρήματος της Helexpo είναι το κόστος αφού μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να ξοδέψει αρκετά ευρώ για μια επίσκεψη: Εκτός από τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και μερικές συναυλίες που μπορούν οι επισκέπτες να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν αντίστοιχα δωρεάν όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες όπως το τρενάκι το παγοδρόμιο η το καρουζέλ έχουν εισιτήριο που ανέρχεται στα 2 ευρώ για το καθένα. Επίσης η είσοδος δεν είναι δωρεάν, αφού θα κοστίζει 3 ευρώ το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: