Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παρατάσσονται στον κόμβο της Εγνατίας οδού στην Κουλούρα Ημαθίας, την Τρίτη, οι ροδακινοπαραγωγοί

Στους δρόμους κατεβαίνουν πάλι οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας, Πέλλας και Λάρισας. Σχεδιάζουν να παρατάξουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, τον κόμβο της Κουλούρας (Εγνατία Οδός, τμήμα Βέροιας-Κοζάνης) για να διεκδικήσουν την άμεση πληρωμή τους για την παραγωγή, που ήδη πούλησαν στα κονσερβοποιεία -αλλά δεν αποζημιώθηκαν. Ζητούν, επίσης, να εξαιρεθούν από την περαίωση, την οποία και χαρακτηρίζουν άδικη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Τάσο Χαλκίδη, οι παραγωγοί δεν έχουν σκοπό να κλείσουν τον οδικό άξονα. Ωστόσο, δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και σε μπλόκα, εάν δεν λάβουν τη δέσμευση ότι θα πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα και σε μία δόση.
Τα μέλη της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, από την πλευρά τους, εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι μονάδες - μέλη της αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας.
«Κι εμείς όμως έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και οι γεωπόνοι καθημερινά μας κυνηγάνε να πληρώσουμε τα φάρμακα», απαντά ο κ. Χαλκίδης.
Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι παραγωγοί του νομού Πέλλας και, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πάρουν κι αυτοί μέρος στην κινητοποίηση των συναδέλφων τους από την Ημαθία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: