Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δε συναντήθηκε η υπουργός Ενέργειας με την Τρόικα - Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η συνάντηση αναβλήθηκε μετά από αίτημα των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη επίσκεψή τους.

Εν τω μεταξύ έξω από το υπουργείο έχουν συγκεντρωθεί σήμερα εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις προτάσεις της τρόικας αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα άδειασαν σακιά με λιγνίτη στην είσοδο του υπουργείου (φωτογραφία).
Στο υπουργείο βρίσκονταν τέσσερις διμοιρίες των ΕΚΑΜ, οι οποίες απομακρύνθηκαν ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη.
Κατά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις προτάσεις της τρόικας για πώληση ή ενοικίαση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ [DEHr.AT] ή ακόμη και για εκχώρηση λιγνιτικής παραγωγής της επιχείρησης σε ιδιώτες. «Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι προτάσεις, θα ματώσουμε και δεν θα διστάσουμε να πάμε φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: