Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σε απεργία οι δάσκαλοι

Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τη Δευτέρα 22/11 για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν εδώ και δυο μήνες μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με βασικό αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι η ΔΟΕ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, κηρύχθηκε δίωρη στάση εργασίας (τις δυο τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις δυο πρώτες του απογευματινού).
Το δ.σ. της ΔΟΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη πληρωμή των αναπληρωτών και καταγγέλλει την, τριτοκοσμικού χαρακτήρα, όπως τη χαρακτηρίζει, σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν.
«Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε διαβεβαιώσει το δ.σ. της ΔΟΕ, κατά τη συνάντηση της 25ης του Οκτώβρη, ότι μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη θα πληρωθούν οι συνάδελφοι, μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κανείς. Αντίθετα ζητείται από τους συναδέλφους μας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τριτοκοσμικού χαρακτήρα οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα (ύψος αμοιβής, τρόπος καταβολής, κλπ)», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η ΔΟΕ διεκδικεί:
«1. Να πληρωθούν ΤΩΡΑ τα αναδρομικά ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
2. Να τηρήσει το Υπουργείο Παιδείας τις ελάχιστες δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει απέναντι στους συναδέλφους μας σε σχέση με τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
3. Να αποσυρθεί η τριτοκοσμική σύμβαση. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί τους αναπληρωτές (μέσω ΕΣΠΑ) να μην υπογράψουν, μέχρι τη Δευτέρα 22-11-2010, καμιά σύμβαση.
4. Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ να μετατραπούν σε προσλήψεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, για να έχουν οι συνάδελφοί μας πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: