Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Τρόικας γίνονται... διορισμοί στο δημόσιο!

Δυο ειδήσεις με ειδικό βάρος αλιεύσαμε από το διαδίκτυο, μία, μόλις, ημέρα μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, στην Αθήνα, τα μέλη της Τρόικας, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσαν τις εντολές που πρέπει να ακολουθήσουμε για να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε από τον "μηχανισμό". Αν δεν κάνω λάθος, κύρια εντολή ήταν μία: Ελαφρύνετε το δημόσιο. Κι όμως, προκηρύχθηκαν θέσεις πρόσληψης στη... ΔΕΗ και στη... Βουλή!

Η Βουλή, λοιπόν, προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη 18 στενογράφων. Το θέμα αποκαλύπτει στη στήλη του στην "Καθημερινή" ο Πάσχος Μανδραβέλης και μπορείς να το διαβάσεις με κλικ εδώ. Εμείς παραθέτουμε μία παράγραφο από τα όσα γράφει ο κ. Μανδραβέλης: "Φυσικά, οι δεκαοχτώ προσλήψεις της Βουλής δεν είναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό του ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων που εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε. Αλλά πάλι, κάθε ωκεανός από απλές σταγόνες αποτελείται. Πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι διάφοροι πολιτικοί, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση που βρισκόμαστε, αλλά προφανώς δεν διαβάζουν ούτε εφημερίδες. Η κ. Κατσέλη, για παράδειγμα, εξήγγειλε την πρόσληψη 1.000 γιατρών για το ΙΚΑ, όταν είναι γνωστό και στόχος αυτής της κυβέρνησης να ενταχθεί ολόκληρη η πρωτοβάθμια περίθαλψη στο ΕΣΥ".
Η δεύτερη είδηση αφορά προσλήψεις στη ΔΕΗ. Πρόκειται για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριακοσίων έξι (306) για το Νομό Κοζάνης ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΛΚΔΜ που εδρεύει στο 7 χιλ. Πτολ. - Κοζάνης. Λεπτομέρειες της προκήρυξης μπορείς να δεις με κλικ εδώ.
Δεν είμαστε υπέρ των λύσεων της Τρόικας. Ναι, συμφωνούμε να βρουν δουλειά οι νέοι άνθρωποι. Όμως πολύ φοβόμαστε ότι κάποιοι άλλοι θα την πληρώσουν πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: