Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παπαθεμελής: Μας χρωστούν οι Γερμανοί

"Η Γερμανία μόνον οφείλει στην Ελλάδα και μέχρις ότου εξοφλήσει τα οφειλόμενα πρέπει τουλάχιστον να σιωπά". Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, σε δηλώσεις του για όσα έγιναν μεταξύ Παπανδρέου και Μέρκελ. Μάλιστα χαρακτήρισε "κυνική η αναίδεια" την συμπεριφορά της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στη χώρα μας, ενώ επισημαίνει πως η κ. Μέρκελ "ταυτόχρονα επιχειρεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία οδηγώντας μια σειρά από κράτη σε «ελεγχόμενη πτώχευση»".

Για τον κ. Παπαθεμελή, η Γερμανία είναι αυτή που χρωστά στη χώρα μας κι όχι η Ελλάδα στη Γερμανία. Κι εξηγεί:
α) Οφείλει στην Ελλάδα: - από το λεγόμενο κατοχικό δάνειο το ισόποσο της αγοραστικής του αξίας 54 δις € - για τις καταστροφές των υποδομών το ισόποσο της αποπληρωμής τους 108 δις € - και απροσδιόριστα ποσά για τα άπειρα θύματα της θηριωδίας των στρατευμάτων κατοχής. Επ’ ευκαιρία πότε επί τέλους οι ημέτεροι θα αξιώσουν την εξόφληση του χρέους.
β) Πρέπει να αισχύνεται με την κατά σύστημα ηθική εκπόρνευση του δημόσιου βίου της Ελλάδας με τα σκάνδαλα της Siemens και τίς οίδε πόσων άλλων γερμανικών εταιρειών και την προκλητική συγκάλυψή τους.
γ) Πρέπει να είναι ευγνώμων γιατί η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης της πολεμικής της βιομηχανίας και ανέχεται να παραλαμβάνει ελαττωματικά συστήματα όπως π.χ. υποβρύχια που γέρνουν.
δ) Οι αποδοκιμαζόμενοι από μας νεόπλουτοι συμπατριώτες μας ξοδεύουν απίστευτα ποσά για πολυτελή γερμανικά προϊόντα όπως π.χ. Πόρσε Καγιέν κ.λ.π.
Τέσσερις... καλοί λόγοι. Δε συμφωνείτε;
Πάντως ο κ. Παπαθεμελής φαίνεται να συμφωνεί με τον καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημήτρη Γκίνογλου (είναι Διδάκτωρ τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής), ο οποίος, προχθές, δήλωνε στην Νυχτερινή Εφημερίδα της TV100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι.Ασπροπούλη ότι "ήταν καιρός ο Έλληνας πρωθυπουργός να ορθώσει ανάστημα απέναντι στην κ. Μέρκελ. Η Γερμανία οφείλει πολλά στην Ελλάδα. Ίσως είναι καιρός να ζητήσουμε αποζημίωση για τα υποβρύχια που γέρνουν, ή να σταματήσουμε να αγοράζουμε... Μερσέντες. Πού θα εξάγει τα προϊόντα της η Γερμανία, αν οι χώρες οι οποίες πλήττονται από τις πολιτικές Μέρκελ αποφασίσουν να σταματήσουν τις εισαγωγές";

Δεν υπάρχουν σχόλια: