Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς

samaras_deth_20110917_01Μάλλον ικανοποίησε τη διοίκηση της ΔΕΘ Α.Ε., ο Αντώνης Σαμαράς, με το να ταχθεί υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στην περιοχή της Σίνδου και μάλιστα με επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε τη θέση του, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις διοικήσεις των εταιριών Helexpo και ΔΕΘ, εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι στον υφιστάμενο χώρο της ΔΕΘ πρέπει η ανάπλαση να είναι ήπια με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, προσθέτοντας ότι το θέμα της ΔΕΘ είναι πέρα από ιδεολογίες. Θέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με τις βουλές του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά απόλυτα σύμφωνες και με τις επιθυμίες κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης του τοπικού ΠΑΣΟΚ, τα οποία, στο συγκεκριμένο θέμα, δηλώνουν πως βλέπουν το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής, αλλά και του Εθνικού Εκθεσιακού Φορέα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναφέρθηκε να υπάρξει κάποιος εκ των Αναπληρωτών Τομεαρχών της ΝΔ, που θα αναλάβει ρόλο συνδέσμου με τις διοικήσεις των εταιριών Helexpo & ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς, όμως, ικανοποίησε τη διοίκηση της ΔΕΘ Α.Ε. και με μια άλλη θέση του: Ο Πρόεδρος της ΝΔ συμφώνησε στην προοπτική εκπροσώπησης από μία εταιρία του εθνικού εκθεσιακού φορέα, καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από συνεργασίες με διεθνείς διοργανωτές εκθέσεων, προκειμένου να ξαναμπεί η Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο εκθεσιακό χάρτη.

Στον κ. Σαμαρά οι διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ παρουσίασαν τις προοπτικές της φετινής 76ης διοργάνωσης, τα θεματικά αφιερώματα της, αλλά και τα μελλοντικά πλάνα, που αφορούν στη μετεγκατάσταση των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τις δύο διοικήσεις, ο Πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε μία σύντομη περιήγηση στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και αποχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: