Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Καταστροφική η έξοδος από το ευρώ λέει στέλεχος της Eurobank

draxmi_01Για καταστροφικές συνέπειες προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank  EFG, Νικόλαος Καραμούζης σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στη διάρκεια φόρουμ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

 

Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι «δεν πρέπει να δοκιμάζουμε συνεχώς τις αντοχές των διεθνών αγορών και των Ευρωπαίων εταίρων μας, η κατανόηση, υπομονή και ανοχή των οποίων φαίνεται ότι εξαντλείται».

Αναφερόμενος την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία, ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι παρά τα μέτρα που ανακοινώνονται εδώ και 18 μήνες η Ελλάδα ζει σήμερα στην κορύφωση της κρίσης, με το απαιτούμενο ύψος χρηματοοικονομικής στήριξης των Ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ να αυξάνεται και με όλους, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, να είναι «δυσαρεστημένοι ή εξοργισμένοι». Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, κανένας δεν αναγνωρίζει καμία από τις θετικές πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα που «όντως έχουν πραγματοποιηθεί», όπως είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG τόνισε ότι η έλλειψη ρευστότητας αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα για όλες τις δομές της ελληνικής κοινωνίας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι για την έξοδο από την κρίση, θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να επενδύσουμε ως οικονομία και κοινωνία σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα στηρίζεται σε: ιδιωτικό τομέα, οικονομική εξωστρέφεια, ανοικτές και ανταγωνιστικές αγορές, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό και θεσμικό νομικό και φορολογικό πλαίσιο φιλικό στο επιχειρείν, συρρίκνωση των κρατικών δραστηριοτήτων και του «σπάταλου και αντιπαραγωγικού» κράτους και «μακριά από την κουλτούρα του κρατισμού και την αντιπαραγωγική λογική της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: