Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Περιμένουν χειρότερα οι επιχειρηματίες

apognosi_01Στο χειρότερο επίπεδο του από τον Οκτώβριο του 2009 βρέθηκε τον φετινό Αύγουστο ο δείκτης Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500, www.ngbi500.gr). Είναι σε πιο αρνητικό έδαφος, ακόμη και

σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010, όταν ενσωμάτωνε τους κραδασμούς από την υπαγωγή της οικονομίας σε καθεστώς στήριξης από την τρόϊκα.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης προκύπτει από τις μηνιαίες στατιστικές μετρήσεις, που διεξάγονται από την εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών «Interview», σε δείγμα 500 βορειοελλαδικών επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερα δυσμενώς απάντησαν οι Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες στο ερώτημα για την πορεία των πωλήσεών τους τον Αύγουστο (περίοδος και θερινών εκπτώσεων), καθώς μόνον το 12% από αυτούς κατέγραψε αύξηση τζίρου, όταν τον Ιούλιο του 2011, το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν στο 20%.

Το 60% αναφέρθηκε σε μείωση του τζίρου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν πως προτίθενται να κάνουν προσλήψεις είναι ιδιαίτερα χαμηλό και ανέρχεται μόλις στο 2%. Το 61% εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει, ενώ το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το 44% τον περασμένο Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: