Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Βραβείο διεκδικεί το λιμάνι Θεσσαλονίκης

olth_03Στην τελική τριάδα των υποψηφιοτήτων για το ESPO Award 2011, το βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων για την ενσωμάτωση των λιμένων στις τοπικές κοινωνίες …

-και πιο συγκεκριμένα τις καλές επικοινωνιακές πρακτικές των λιμένων στις τοπικές κοινωνίες- μπήκε το λιμάνι Θεσσαλονίκης. Εκτός από την ΟΛΘ ΑΕ το βραβείο διεκδικούν ακόμη τα λιμάνια του Κόπερ (Σλοβενία) και της Στοκχόλμης (Σουηδία). Στο φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 17 προτάσεις.

Η ΟΛΘ Α.Ε. συμμετείχε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με το project “Knowing the Mystic Port” το οποίο περιελάμβανε 19 δράσεις (Ιούλιος 2010 – Ιούλιος 2011), οι οποίες αποσκοπούσαν στο να προσελκύσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης με στόχο να το γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν για τον ρόλο του στην κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Η ολοκλήρωση του project το οποίο κόστισε περίπου 75.000 ευρώ, βρήκε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να έχει επιτύχει την σύσφιγξη των σχέσεων πόλης - λιμένα καθώς περισσότεροι από 30.000 πολίτες επισκέφθηκαν τους χώρους του λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: