Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βιοτέχνες Θεσσαλονίκης: «Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα»

loyketo_katastimata_01Η δικαιολογία εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης, είναι ότι πρέπει να ανακουφιστεί ο ιδιωτικός τομέας –γι αυτό και οι ιδιωτικοποιήσεις (όπταν και εάν γίνουν), οι μειώσεις συντάξεων και η εργασιακή εφεδρεία. Μόνον που οι κατ’ εξοχήν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι βιοτέχνες, διαφωνούν κάθετα!

«Μετά το μαρτύριο της αναμονής των νέων επώδυνων μέτρων ήρθε η ανακοίνωση από την κυβέρνηση για τη νέα θυσία στην οποία θα υποβληθούν οι μισθωτοί, το νέο χαράτσι στους μονίμως φορολογουμένους συνταξιούχους, την εργασιακή εφεδρεία και τη μείωση εκ νέου του αφορολόγητου. Όπως όλα δείχνουν την πολυθρύλητη 6η δόση του δανείου θα την πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι».

Το σχόλιο αυτό ανήκει στον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι κρίσιμο παραμένει το ερώτημα αν τα μέτρα αυτά είναι τα τελικά για την εξασφάλιση της 6ης δόσης ή με την έλευση της τρόικας την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν και νέες «αποκαλύψεις». «Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η αγορά βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και με τις συνεχείς φοροεπιδρομές, τις περικοπές μισθών και συντάξεων χάνεται και η τελευταία ελπίδα για την όποια κατανάλωση. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αντέχει άλλο» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί σε βαθιά ύφεση που ως αποτέλεσμα έχει την σταδιακή ψυχολογική και οικονομική εξόντωση των πολιτών» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι το κλίμα πανικού και σύγχυσης, που δημιουργεί, μέσα από αποσπασματικά μέτρα που λαμβάνει, μόνο δεινά φέρνουν στον ελληνικό λαό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: