Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι με τα καλά τους; Διαλύουν τη χώρα!

apognosi_01Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύουν, σήμερα, οι εφημερίδες και τα blog-sites, το μέλλον των ανθρώπων αυτής της χώρας απλά, δεν υπάρχει! Θα ζήσουμε πρωτοφανή εξαθλίωση, αφού …

οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουλεύουν, πράγματι, για “τρεις κι εξήντα”, δε θα ΄χουν καμία αγοραστική δύναμη και το αποτέλεσμα θα ΄ναι η κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα.

Κρατήστε την αναπνοή σας και διαβάστε τι μας ετοιμάζουν –πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ:

  • Απολύσεις περίπου 58.000 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Όλοι αυτοί θα βρεθούν στην ανεργία και ο ΟΑΕΔ δε θα ξέρει πού να πρωτοπληρώνει επιδόματα ανεργίας. Κι αν δεν τους δοθεί επίδομα, χιλιάδες οικογένειες δε θα ΄χουν να πληρώσουν ούτε το φως!
  • Εργασιακή εφεδρεία κατ' αρχήν για 20.000-30.000 υπαλλήλους. Όλοι αυτοί θα βγουν στην αγορά εργασίας για δουλειά. Ή άνεργοι θα μείνουν, ή θα “κόψουν” θέσεις εργασίας νέων και άπειρων. Το γινόμενο, το ίδιο!
  • Απολύσεις απασχολούμενων με συμβάσεις αορίστου χρόνου τόσο στον ευρύτερο όσο και στο στενό δημόσιο τομέα. Το αποτέλεσμα όπως και παραπάνω.
  • Μείωση 40% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου. Οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν την αγοραστική τους δύναμη. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα θα κλείσουν αφού κανείς δε θα αγοράζει τα προϊόντα τους.
  • Πλαφόν στις συντάξεις. Οι συνταξιούχοι που συντηρούσαν τα παιδιά τους με τη σύνταξή τους δε θα μπορούν να το κάνουν πλέον.
  • Περικοπή του εφάπαξ. Δε θα συμφέρει σε κανέναν να βγει στη σύνταξη.
  • Μείωση του αφορολογήτου ορίου, με την τρόικα να προκρίνει το αρχικό σενάριο των 6.000 ευρώ, που θα προκαλέσει και επιβολή κεφαλικού φόρου σε εισοδήματα από 6.000 ευρώ και πάνω από το 2012. Θα πληρώνουν στην εφορία ακόμη κι αυτοί που παίρνουν μισθούς πείνας. Τα 6.000 ευρώ είναι… 500 ευρώ μηνιάτικο! Ο μισθωτός των 500 ευρώ θα πρέπει να κρατάει στην άκρη ένα πενηντάρικο για την… εφορία του έτους!
  • Εφάπαξ ή μεγαλύτερη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από τις 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει η χειμερινή περίοδος. Αυτό θα το καταλάβουμε μετά από έναν μήνα, που δε θα μπορούμε να πληρώσουμε το πετρέλαιο. Κίνδυνος να κλείσουν εκατοντάδες γραφεία κοινοχρήστων σε όλη τη χώρα που, ήδη, είχαν προβλήματα να εισπράξουν…
  • Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που θα παρασύρει όλους τους φόρους και τα τέλη στα ακίνητα, όπως το νέο ειδικό τέλος ακινήτων, το ΤΑΠ, καθώς και τις μεταβιβάσεις. Δε χρειάζεται επεξήγηση.

Νομίζουμε ότι, πλέον, η κυβέρνηση, επιτέλεσε το έργο της…

Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: