Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΜΙΔΑ: Eντονη αντίδραση στην έκτακτη εισφορά επί των ακινήτων

akinita_01«Τη στιγμή που οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν πλήρως να καταβάλουν τα άμεσα επερχόμενα εκκαθαριστικά των υφιστάμενων φόρων και εκτάκτων εισφορών, οι ιθύνοντες του …

υπουργείου Οικονομικών εισηγούνται και επιβάλλουν και νέες στοχευμένες επιβαρύνσεις σε βάρος τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εισφορά επί των ακινήτων θα μπορούσε να γίνει ανεκτή και να πληρωθεί από τους φορολογούμενους, εν όψει των σημερινών δραματικών συνθηκών της χώρας, μόνον αν ήταν χαμηλή και επίπεδη, και αν ήταν η μόνη. Ομως, «σε συνδυασμό με τις ισχύουσες δεκάδες άλλων φόρων, τελών και εισφορών, την κατεδάφιση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων που μαρτυρούν τα χιλιάδες ξενοίκιαστα σε όλη τη χώρα και τις συνεχώς επαπειλούμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, καθιστά την ιδιωτική ακίνητη περιουσία στη χώρα μας μια ''τελειωμένη υπόθεση'', και το τέλος αυτό, το πραγματικό ''τέλος'' της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, της οικοδομής και της οικονομίας μας...».

Επισημαίνει επίσης ότι το μέτρο που ανακοινώθηκε αποτελεί απλώς την κορυφή της πυραμίδας των δημευτικού πλέον χαρακτήρα επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία στην ακίνητη ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: