Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τι ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Συνάντηση με επιστημονικούς φορείς της πόλης είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια συνάντησε μικρομεσαίους επαγγελματίες της ΝΔ (ΔΑΜΚ).

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης (ιατρικός, δικηγορικός, φαρμακευτικός, οδοντιατρικός) και οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΚΜ, του ΓΕΩΤΕΕ/ΤΚΜ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ΤΚΜ.

Είχε, όμως, σύσκεψη και με τους παραγωγικούς φορείς.

Επιστροφή του οφειλόμενου ΦΠΑ, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αναπροσανατολισμό του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και αναβάθμιση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών στις ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού ζήτησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, ώστε να διευκολυνθεί η εξαγωγική δραστηριότητα.

Ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω της επιστροφής του πιστωτικού ΦΠΑ, ή μέσω ανταποδοτικής παροχής με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ή άλλου μηχανισμού ζήτησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας.

Την ανάγκη λήψης μέτρων κατά του παραεμπορίου, τόνισε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενώ η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης υπογράμμισε την ανάγκη άρσης του καμποτάζ.

«Δεν πρόκειται να σας πω ,ψέματα δε θα αποδώσουν πατώντας κάποιο κουμπί, έχουμε κατεβεί πολλά σκαλιά, αλλά εξακολουθώ και πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα το κράτος και να βάλει το πανεπιστήμιο δίπλα στο φοιτητή», ανέφερε.

«Έχουμε την πίκρα της δικαίωσης για αυτά που δυστυχώς γίνανε σε σχέση με την ανάπτυξη» πρόσθεσε, αλλά εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι «υπάρχουν λύσεις που μπορεί να αποδώσουν».

Μετά τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: