Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Στόχος μου… ένας μισθός στην κάθε οικογένεια

Δεν το είπε, βέβαια, έτσι ακριβώς ο πρωθυπουργός, όμως δεν ήταν και ό,τι καλύτερο η τοποθέτησή του ότι στόχος του είναι να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια… Κατά τα λοιπά, έστειλε διπλό μήνυμα.

 

Το πρώτο μήνυμα του πρωθυπουργού αφορούσε την κοινή γνώμη. Το ίδιο μήνυμα, όμως, είχε κι άλλον αποδέκτη: Τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της 76ης ΔΕΘ, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει «μέχρι το τέλος» στις μεταρρυθμίσεις για το καλό της χώρας.

«Κάθε καθυστέρηση, κάθε αμφιθυμία, κάθε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, πρόσθεσε πως «όποτε κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας».

Όπως είπε, πρώτη προτεραιότητα είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου, όχι μόνο γιατί είναι δέσμευση έναντι των εταίρων, αλλά έναντι του εθνικού συμφέροντος. «Θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την Ελλάδα «να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για προβλήματα, θεσμικά, πολιτικού λαϊκισμού ή άλλα που υπάρχουν στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: