Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Οριστικό τέλος της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας βλέπει στα νέα μέτρα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

deh_02Κατηγορηματικά αντίθετο δηλώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) για το ειδικό τέλος στα ακίνητα που θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ. Σε ανακοίνωσή του το ΒΕΘ κάνει λόγο για φορομπηχτική πολιτική, που…

για πολλοστή φορά, έχει ως εξιλαστήριο θύμα τα ακίνητα.

«Το νέο τέλος ακινήτων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Η αγορά των κατασκευών ψυχορραγεί και παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιλέγει να της δώσει ένα ακόμη χαστούκι. Η κυβέρνηση αντί να εργάζεται για την περιστολή των δημόσιων δαπανών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, εφευρίσκει τρόπους για να επιφέρει το οριστικό "τέλος" της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Όπως επισημαίνει, «ο επιχειρηματικός κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μία ακόμη επιβάρυνση που αφορά τους επαγγελματικούς χώρους και θα έρθει να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη που καλείται να εξυπηρετήσει» και υπογραμμίζει ότι «την ώρα που το επιχειρείν ακροβατεί, τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο και η ανεργία καλπάζει η κυβέρνηση επιβάλει νέα χαράτσια επί δικαίων και αδίκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: