Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμη εβδομάδα για τα ταξί

taxi_paralia_01

Επί ποδός βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Το σχέδιο νόμου που προωθείται είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αναμένουν τις ανακοινώσεις για να καθορίσουν την πορεία τους, αν και σχεδιάζουν να δώσουν δυναμικό «παρών» στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Για την ημέρα των εγκαινίων οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί έχουν προγραμματίστι προσυγκέντρωση στο Ιβανώφειο, με συμμετοχή σωματείων ταξί από όλη την Ελλάδα, ενώ είναι πιθανή η πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, εκτός από την προγραμματισμένη απεργία της 10ης Σεπτεμβρίου, έντονος είναι ο κίνδυνος να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς ταξί για παραπάνω ημέρες, ίσως και για ολόκληρη την εβδομάδα της έκθεσης, σε περίπτωση που βαλτώσουν οι νέες διαβουλεύσεις των ιδιοκτητών ταξί με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: