Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Bloomberg: Χρεοκοπεί η Ελλάδα το Σαββατοκύριακο–βροχή οι διαψεύσεις!

xrima_01«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανεύθυνο δημοσίευμα και είναι απορίας άξιο γιατί το Bloomberg το δημοσίευσε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του πρακτορείου που άφηνε υπαινιγμούς για επικείμενη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δηλώσεις ανωνύμων αξιωματούχων της κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, ετοιμάζεται σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και κηρύξει στάση πληρωμών -και μάλιστα μέσα στο... Σαββατοκύριακο!

Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και να διαψεύδει κάποιες ανώνυμες πηγές της κυβέρνησης της Γερμανίας» και ανέφερε ότι μόνο η κυβέρνηση της Γερμανίας μπορεί να τοποθετηθεί επίσημα απέναντι σε αυτές τις ανώνυμες δηλώσεις.
Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να επιτευχθούν οι στόχοι και το 2011 και το 2012.

Κακόγουστο παιχνίδι και οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα «φημών» για δήθεν χρεοκοπία της Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος. «Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας, προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών, είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους. Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: