Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ακόμη και για το κερί απόδειξη! Και με τα κάλαντα;

kalanta_litras_01Το ΄πε, με κάθε σοβαρότητα, χθες το απόγευμα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV 100, ο φοροτεχνικός Γιάννης Δόβελος: “Με τα νέα φορολογικά μέτρα (σ.σ. που, τελικά, θα ισχύσουν από το… 2012) είναι επιτακτική ανάγκη να κόβουμε αποδείξεις για τα πάντα. Ακόμη και για το κερί που ανάβουμε στην εκκλησία, αν θεωρήσουμε ότι αποτελεί μια σημαντική δαπάνη σε ετήσια βάση”. Και οι… Blogger ανέλαβαν δράση:

 

Με πολύ χιούμορ, αλλά αποτυπώνοντας την πραγματικότητα, δημιούργησαν την πρώτη απόδειξη που θα κόψουμε το 2012. Και θα ΄ναι, τι άλλο, απόδειξη για τα… κάλαντα!

Για σκεφτείτε: Δέκα παρέες παιδιών, από 2 ευρώ η καθεμία (για τους… τσιγκούνηδες), 20 ευρώ. Κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Φώτων, Λαζάρου, σύνολο… 80 ευρώ το χρόνο. Είναι καιρός για “μαύρες” δαπάνες 80 ευρώ;

Όσο για τους καλαντιστές, τα πράγματα είναι άσχημα: Είναι, πλέον, σίγουρο, ότι αυτά τα παιδιά, με τα δήθεν αθώα μάτια και τα τρίγωνα στα χέρια, στην πραγματικότητα, ως σήμερα, ήταν διακινητές μαύρου χρήματος. Διέπρατταν, δηλαδή, κακούργημα, αλλά πλέον, η κυβέρνηση Παπανδρέου, με πρωτεργάτη τον άοκνο υπουργό Οικονομικών, Ευάγ. Βενιζέλο, κατάφερε να σταματήσει αυτό το βρόμικο και παράνομο αλισβερίσι, που έχει τις ρίζες του στην… Τουρκοκρατία.

Υπολογίστε: Μια ομάδα τεσσάρων καλαντιστών. Επισκέπτεται, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 20 πολυκατοικίες, των δέκα διαμερισμάτων κατά μέσον όρο. Εισπράττει 200 επί 2, 400 ευρώ κατά μέσον όρο, επί τέσσερα (που είναι οι μέρες των… καλάντων στην Ελλάδα) μας κάνει 1.600 ευρώ το χρόνο μαύρο (κατάμαυρο) εισόδημα.

Αυτές οι εποχές τέλειωσαν κύριοι! Θα ματώσουμε όλοι. Και ματώνει η καρδιά του πρωθυπουργού, που θα πληρώσουν, τελικά και όσοι ψέλνουν τα κάλαντα στις γειτονιές.

Δ.Ι.Ασ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: