Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Από τους ιδιοκτήτες η καταβολή του τέλους επί των ακινήτων

akinita_01Από τους ιδιοκτήτες, και όχι από τους ενοικιαστές, θα καταβληθεί το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Περισσότερες διευκρινίσεις το ύψος της επιβάρυνσης καθώς και τον αριθμό των δόσεων για την καταβολή του τέλους για το 2011 αναμένεται να δώσει αύριο η κυβέρνηση.

Aυτός ο φόρος δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μας αδειάσει τις τσέπες, να μας δίνει ψίχουλα και να λέει ότι εξασφάλισε μισθούς και συντάξεις, σχολίασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και των νέων μέτρων, πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σημείωσε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό του ότι σε μία εβδομάδα από σήμερα δεν θα αναγκαστεί να εξαγγείλει νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα και χαρακτήρισε «αδιανόητο μια οικονομία με 7,5% ύφεση και με την πραγματική ανεργία που πλησιάζει το 30% κάποιοι να νομίζουν ότι μπορεί να δεχθεί και νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: