Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Ναι, είμαστε γραφειοκράτες…

grafeiokratia_01Ξανάρχεται στην επικαιρότητα το θέμα του αποκλεισμού Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων από διαγωνισμούς του δημοσίου. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχεται ότι… προωθεί την γραφειοκρατία!

 

Η διαδικασία για την υποβολή προσφορών στους διαγωνισμούς προβλέπει και την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, με βεβαίωση αρμόδιας αρχής, με ημερομηνία της ίδιας μέρας, για το γνήσιο της υπογραφής. Έτσι, καθώς οι διαγωνισμοί προβλέπουν κατάθεση εγγράφων μέσα σε μία μέρα, είναι αδύνατο να προλάβει μια Βορειοελλαδίτικη επιχείρηση να υποβάλει τα έγγραφα.

Για το θέμα διαμαρτυρήθηκε και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ενώ ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κ. Γκιουλέκας κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό.

Στην απάντησή του το υπουργείο παραδέχεται πως… έχει δίκιο ο ΣΒΒΕ, πως «η διαδικασία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης επεκτείνει τη γραφειοκρατία και αυξάνει υπέρμετρα το κόστος συμμετοχής, ειδικά των Περιφερειακών επιχειρήσεων, και επικροτείται η παρέμβαση να τροποποιηθεί η διαδικασία αυτή»! Δεν θα… αλλάξει, όμως, την πρακτική αυτή, αφού, όπως επισημαίνεται, η βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής είναι… απαραίτητη. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, δηλαδή…

Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: