Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Έγγραφο με τα μέτρα ζήτησε το ΔΝΤ!

venizelow_lagard_20110925_01Έγγραφο, στο οποίο να αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση, αναλυτικά, τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ότι θα πάρει, καθώς και το χρονιοδιάγραμμά τους, ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Την είδηση διέρρευσε κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο Ρόιτερς, χωρίς να θέλει να κατανομαστεί. Προσέθετε πως το έγγραφο θα πρέπει να προηγηθεί της επίσκεψης της Τρόικας στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστιάν Λαγκάρντ, δήλωνε πως "αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, όπως είπε, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς"!

Πάντως, μετά τη συνάντηση της κ. Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως «Κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα» θα επιστρέψει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογήσει την πρόοδο της Ελλάδας.

Στη συνάντηση της Ουάσιγκτον παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση εξέφρασε την πεποίθηση πως τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση έχουν βελτιώσει το κλίμα, όμως πρέπει να γίνουν περισσότερα. Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε τις «πολύ μεγάλες θυσίες» του ελληνικού, διαβεβαιώνοντας όμως ότι «μπορεί να προστατέψουν τη χώρα και να προστατέψουν εισοδήματα, περιουσίες και προοπτικές, δηλαδή να μην χάσουμε περισσότερα και σε ορατό χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουμε τη βλάβη που έχει υποστεί η χώρα, λόγω των δικών μας ευθυνών, φυσικά πάντα με προέχουσες τις πολιτικές ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: