Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά το χαράτσι, έρχεται και αύξηση των αντικειμενικών

Την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προανήγγειλε ο και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση της επιβάρυνσης των φορολογουμένων τόσο από …

το νέο τέλος ακίνητης περιουσίας όσο και από μια σειρά άλλων φόρων.
Μιλώντας την Πέμπτη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν αποδώσει μια σειρά από μέτρα. Μερικά μέτρα δεν ελήφθησαν. Για παράδειγμα, δεν ελήφθη το μέτρο της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών».
Όπως προκύπτει από το σχεδιασμό που έχει γίνει στο υπουργείο Οικονομικών, οι πίνακες με τις νέες αντικειμενικές αξίες εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμοι στο τέλος Οκτωβρίου, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2012.
Ως αποτέλεσμα της αύξηση των αντικειμενικών αξιών, μια σειρά φορολογικών επιβαρύνσεων θα διογκωθούν. Συγκεκριμένα, θα αυξηθούν μερικοί από τους «παραδοσιακούς» φόρους στο ακίνητο, όπως τα δημοτικά τέλη, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, ο φόρος μεταβίβασης σε περίπτωση αγοράς και ο φόρος γονικών παροχών και κληρονομιών. Παράλληλα, μεγαλύτερο θα είναι και το ποσό του ειδικού τέλους στα ακίνητα που θα κληθούν να πληρώσουν την επόμενη χρονιά οι φορολογούμενοι.


από τη www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: