Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εργασιακή εφεδρεία 3.500 υπάλληλοι από 151 οργανισμούς του δημοσίου μέσα σε ένα μήνα!

dimosio_613_629575306Εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, απέστειλε σήμερα ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, σε 151 επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου.

 

Οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ καλούνται να αποστείλουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου στην ειδική γραμματεία, καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, που πρέπει να είναι τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ. Σε πρώτη φάση εκτιμάται έτσι ότι τουλάχιστον 3.500 υπάλληλοι θα υπαχθούν στο καθεστώς, με πρώτους στον κατάλογο να είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.

Σε δεύτερο στάδιο, εάν η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από σήμερα. Βάσει του πορίσματος θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην εργασιακή εφεδρεία επιπλέον προσωπικό.

Τον κατάλογο των 151 φορέων και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, στις οποίες θα εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα η εργασιακή εφεδρεία κατέθεσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: