Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση Στρος Καν με ιδιαίτερη σημασία

Dominique-Strauss-Kahn--007Δεν το είπε, βέβαια, ακριβώς έτσι, όμως, αυτό εννοούσε: Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να διαγραφεί. Ποιος το εννοούσε; Μα ο… Ντομινίκ Στρος Καν, που απόψε έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά τη γνωστή περιπέτειά του με την καμαριέρα.

«Στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά. Σήμερα, δύο μήνες μετά, και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν ήλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση», είπε αρχικά ο Στρος Καν, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Λίγο πριν είχε κατηγορήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Στο ερώτημα εάν μπορούμε να αντιδράσουμε σήμερα και εάν το σχέδιο για την Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί επαρκές, ο Ντομινίκ Στρος Καν απάντησε:

«Μπορούμε να αντιδράσουμε. Σε ότι δε αφορά στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι το χρέος είναι τεράστιο και θα πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τίμημα να το μειώσουμε. Με κάθε τίμημα εκτός από το τίμημα της στασιμότητας και της ύφεσης», τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «δυσκολεύονται να ακολουθήσουν γιατί δεν θέλουν να δουν το μέγεθος του προβλήματος».

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι «αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η ιδέα».

Και η καμαριέρα;

Όσο για την καμαριέρα, ο Ντομινίκ Στρος Καν είπε πως ήταν “ένα λάθος απέναντι στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου και στο γαλλικό λαό που είχε εναποθέσει σε μένα τις ελπίδες του για αλλαγή. Ήταν κάτι παραπάνω από μία αδυναμία. Ήταν ένα ηθικό λάθος για το οποίο δεν είμαι περήφανος. Το μετανιώνω κάθε μέρα τους δύο τελευταίους μήνες και δεν πιστεύω ότι θα σταματήσω ποτέ να το μετανιώνω”.

Όταν ρωτήθηκε αν πλήρωσε για να κάνει σεξ, ο κ. Στρος Καν απάντησε κατηγορηματικά και μονολεκτικά: “Όχι”!

Αρνήθηκε, ακόμη, πως εξανάγκασε την καμαριέρα να του κάνει στοματικό έρωτα, λέγοντας πως πίστευε ότι όσα έγιναν ήταν με τη συγκατάθεσή της. “Δεν υπήρξε τίποτα βίαιο σε αυτήν τη σχέση”, υποστήριξε. Όσο για τα λεγόμενα της Ναφισάτου Ντιαλό, ανύπαντρης μητέρας από τη Γουϊνέα, ισχυρίστηκε πως “είναι όλα ψέματα”.

Πάντως, πριν τη συνέντευξη, οι δικηγόροι της καμαριέρας βρήκαν την ευκαιρία να του επιτεθούν εκ νέου. “Αν ο κ. Στρος Καν πιστεύει ότι ο γαλλικός λαός θα πεισθεί πως ήταν ικανός να πείσει τη δεσποινίδα Ντιαλό, που δεν τον είχε ξαναδεί ποτέ και δε γνώριζε πως ήταν στο δωμάτιο να ενδώσει σε σεξουαλικές πράξεις μαζί του μέσα σε ελάχιστα λεπτά, τότε πρέπει να μας περιγράψει πώς έγινε αυτό” είπαν οι δικηγόροι της Ντιαλό Κένεθ Τόμσον και Ντάγκλας Γουίγκντορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: