Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Έξι στους δέκα λένε: Να τα βρουν ταξί-κυβέρνηση!

taxi_malgara_20110718_01Υπέρ των πληθυσμιακών κριτηρίων για τις άδειες ταξί τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών. Επίσης, διαφωνεί με το να δημιουργηθούν μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα στο χώρο!

 

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που έγινε σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE, σε δείγμα 800 νοικοκυριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η συντριπτική πλειονότητα (80,4%) δήλωσε ότι η αναστάτωση από τη διαμάχη υπουργείου - επαγγελματιών θα μπορούσε να αποφευχθεί με διάλογο και συνεννόηση.

Στο ερώτημα για το ποιος είχε δίκιο στην «κόντρα» υπουργείου - ιδιοκτητών ταξί το 65,4% θεωρεί ότι κάθε πλευρά έχει το δίκιο της και ότι θα πρέπει να δοθεί λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ωστόσο, το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι το δίκιο είναι με το μέρος των ιδιοκτητών ταξί και ότι πρέπει να αντιδράσουν μέχρι να δικαιωθούν είναι διπλάσιο εκείνων που παίρνουν το μέρος της Κυβέρνησης (22,2% έναντι 11,1%).

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι το 17,4% των ερωτηθέντων επιθυμεί να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς, ενώ το 14,3% τάσσεται υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης του κλάδου.

Θετικό εμφανίζεται το κοινό (63,7%) στην προοπτική έκδοσης αδειών για οχήματα ειδικής χρήσης (7θέσια-9θέσια) ενώ σε σχέση με τον αριθμό των ταξί σε κυκλοφορία, το 51% δηλώνει ότι πρέπει να παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Το 30% περίπου επιθυμεί μείωση του αριθμού των ταξί ενώ μόλις το 10% επιθυμεί αύξηση.

Οσον αφορά στο κόμιστρο, το 47% θεωρεί ότι είναι ακριβό, το 42% ότι κινείται σε λογικά επίπεδα και μόνο το 6,6% ότι είναι φθηνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: