Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ενδιαφέρον από Φιλιππίνες για τον ΟΛΘ

olth_03Ενδιαφέρον για την εξαγορά των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της Ελλάδος, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), εκφράζει η εταιρεία …

International Container Terminal Services(ICTS) με έδρα στις Φιλιππίνες, μόλις οι δύο λιμένες τεθούν προς αποκρατικοποίηση.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της ICTS, Ενρίκε Ραθόν, η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα τα δύο λιμάνια της χώρας, ενώ μπορεί να αναπτύξει κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολ. για εξαγωγές. «Έχουμε συγκεντρώσει πολλά κεφάλαια τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι κοιτάμε για ευκαιρίες και εάν υπάρξει μία ακόμη οικονομική επιβράδυνση, που είναι πιθανό σε αυτό το σημείο, τότε θα υπάρξουν κάποιες καλές ευκαιρίες για να αναπτύξουμε αυτά τα κεφάλαια», αναφέρει.

Χαρακτηρίζει ελκυστική επένδυση τους δύο λιμένες, καθώς όπως αναφέρει μπορούν να παρέχουν έναν ακόμη καταλύτη ανάπτυξης όταν η ελληνική οικονομία ανακάμψει από το σημερινό τέλμα. «Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε θα πάμε σε ύφεση, όταν όμως βγουν από αυτό, θα είναι από πολύ χαμηλή βάση και με πολύ καλό ρυθμό ανάπτυξης, μεγαλύτερο από τα ευρωπαϊκά επίπεδα», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: