Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταξιούχοι σε πορεία και κυβέρνηση με τελεσίγραφα για τις συντάξεις

sintaxiouxoi_02Το σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ του νομού Θεσσαλονίκης οργανώνει γενική συνέλευση, στις 10.30 στην μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προειδοποιεί: Απογραφείτε για να μη χάσετε τη σύνταξή σας!

 

Στο τέλος του μήνα λήγει η προθεσμία απογραφής για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης από άτομα που δε δικαιούνται σύνταξης.

Η διοίκηση του ΙΚΑ διεμήνυσε ήδη ότι οι συνταξιούχοι, που δε θα έχουν απογραφεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δε θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου καθώς και των επόμενων μηνών.

Και θα ξαναπάρουν σύνταξη μόνο όταν απογράφουν.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας: το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

Αν στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει:

Εάν έχουν ΑΜΚΑ, να τον προσκομίσουν στην τράπεζα.

Εάν δεν έχουν ΑΜΚΑ, να φροντίσουν για την έκδοσή του, πριν την προσέλευσή τους για την απογραφή τους στις τράπεζες, όπου και θα πρέπει να το συνυποβάλουν. Ο προσωπικός αριθμός ΑΜΚΑ μπορεί να εκδοθεί σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: