Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΘ: Αναθέτει σε γνωστό εργατολόγο προσφυγή κατά της Εργασιακής Εφεδρείας

kazakos_01Στον καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Άρη Καζάκο (φωτογραφία) θα αναθέσει, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) να εξετάσει αν οι εργαζόμενοι δύνανται να κινηθούν δικαστικά κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας. Αυτό ανακοίνωσε, σήμερα, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παν. Τσαραμπουλίδης.

Την ίδια στιγμή, οι διοικήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται σε απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Οκτωβρίου ως απάντηση στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η διοίκηση του ΕΚΘ με τις διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων και φορέων που εντάσσονται στον κατάλογο αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασίας αύριο, από τις 11 το πρωί ως το τέλος της βάρδιας και τη Δευτέρα την ίδια ώρα. Τη Δευτέρα, επίσης, το ΕΚΘ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 12 μετά το μεσημέρι.

Αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΣΕ.

Πυρ και μανία με την εργασιακή εφεδρεία

Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι εργαζόμενοι των φορέων που βρίσκονται μέσα στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας. Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι φορείς δεν επιχορηγούνται από το κράτος. Προσθέτουν ότι δεν απασχολούν πλεονάζον προσωπικό.

Για παράδειγμα, δυο εργαζόμενοι από τους 21 πρέπει να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι οργανικές θέσεις είναι 40. Στη ΔΕΘ τρία άτομα πρέπει σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιταγές να μπουν σε καθεστώς εφεδρείας, καθώς εκεί εργάζονται 32 άτομα, από τις 60 οργανικές θέσεις που προβλέπονται. Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Helexpo, όπου σύμφωνα με τους εργαζόμενους δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: