Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο: Τι χάνουν και τι κερδίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

xrima_02Σημαντικές απώλειες στο μισθό τους υφίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο θα διαμορφώνεται στις 2.200 ευρώ χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, ενώ …

αν συνυπολογιστούν αυτά τα δυο επιδόματα (που θα δίνονται υπό προϋποθέσεις) τότε θα φτάνει περίπου στα 2.700 ευρώ το μήνα.

Καταργούνται όλα τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι πλην του «οικογενειακού επιδόματος» και του επιδόματος «ειδικών συνθηκών», ενώ δημιουργούνται δύο νέα επιδόματα: «θέσης ευθύνης» και «αποδοτικότητας».

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, οι νέοι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο θα κυμαίνονται από 780 έως 2.200 ευρώ, έναντι 711 – 1.666 ευρώ που ισχύει σήμερα. Φυσικά, με τα διάφορα επιδόματα που έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεπερνούσαν, κατά πολύ, τα 2.200 ευρώ το μήνα, στις ανώτερες βαθμίδες.

Εικονική είναι και η αύξηση στο βασικό μισθό: Σήμερα, ο βασικός μισθός για την κατηγορία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) είναι 711 ευρώ, όμως, για την κατηγορία δευτεροβάθμιας (ΔΕ) είναι 830 ευρώ, για τους απόφοιτους ΤΕΙ (ΤΕ) 938 ευρώ και για τους αποφοίτους ΑΕΙ (ΠΕ) 984 ευρώ. Έτσι, τελικά, οι πτυχιούχοι του δημοσίου… χάνουν, αντίθετα με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: