Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων στους δήμους

kastanidis_01Πρόγραμμα - μαμούθ για την απασχόληση την προσεχή τριετία περίπου 120.000 ανέργων σε έργα των δήμων όλης της χώρας με την μέθοδο της επιστασίας επεξεργάζεται …

η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης διευκρίνισε ότι οι ο κάθε άνεργος που θα προσληφθεί με αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να κάνει ως και 135 ημερομίσθια το χρόνο. Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείται εν μέρει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κονδύλια από το ΕΣΠΑ θα τεθεί υπό την άμεση εποπτεία του ΑΣΕΠ. Έτσι, οι άνεργοι που θα απασχολούνται σε μικρά κυρίως έργα των δήμων, όπως είναι οι αναπλάσεις, θα επιλέγονται από τοπικές λίστες του ΟΑΕΔ με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, μέλη του οποίου θα μετέχουν και στις επιτροπές επιλογής.

Ο κ. Καστανίδης μιλώντας, από την άλλη πλευρά, για τις θέσεις 5μηνης «κοινωφελούς εργασίας» με την συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης, κάλεσε το ΑΣΕΠ να τεθεί επικεφαλής της σχετικής διαδικασίας.

«Ο κ. Κουτρουμάνης», είπε χαρακτηριστικά, «επιθυμεί να εμπλέξει το ΑΣΕΠ και θα έχει τη στήριξη όλων μας», ενώ παράλληλα άφησε, εμμέσως, και αιχμές για κάποιες οργανώσεις:«Κάνω έκκληση στο ΑΣΕΠ να αναλάβει αυτό την ευθύνη, γιατί οι ΜΚΟ είναι για άλλη δουλειά, δεν είναι γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: