Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σκοπιανοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

olth_04Ακούγεται σα σύντομο ανέκδοτο. Φαίνεται, όμως, ότι μετά την μετατροπή του Αλβανού σε τουρίστα, θα ζήσουμε και τη μετατροπή του Σκοπιανού σε επενδυτή! Και τι επενδυτή: Από αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι τον εθνικό μας πλούτο. Γιατί όχι, άλλωστε; Αφού, τελικά, για κάποιους όλα έχουν μία τιμή.

 

Το ενδιαφέρον δέκα σκοπιανών επιχειρήσεων –πελατών της ΟΛΘ ΑΕ να συμμετάσχουν στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμένος γνωστοποίησε σήμερα, σε επίσκεψή του, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου των Σκοπίων Branko Azeski.

Τι απάντησε ο Έλληνας πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος; Πολύ έξυπνα και διπλωματικά, μαζί με τον α΄ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, του είπαν πως το θέμα της ιδιωτικοποίησης αφορά την ελληνική κυβέρνηση. Και πρόσθεσαν πως, η καλύτερη λύση για την αξιοποίηση του λιμανιού θα ήταν η στρατηγική συνεργασία με διεθνή ναυτιλιακό πάροχο (global operator) που θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και στην ενδυνάμωση της θέσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια αγορά. Με… απλά λόγια, ο σκπιανός επιχειρηματίας “έφαγε πόρτα”.

Οι κ.κ. Μπακατσέλος=Βλαχογιάννης υπογράμμισαν ότι και το ΕΒΕΘ είχε ενδιαφερθεί, στο παρελθόν, για την αγορά μέρους μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ. –ενδιαφέρον που δεν έχει εξανεμιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: