Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Πράσινες» αντιρρήσεις για την εργασιακή εφεδρεία

vouli_0Κατά της εργασιακής εφεδρείας τάσσονται με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, καλούν την κυβέρνηση να…

προχωρήσει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών του Δημοσίου και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση «αντί να εφαρμόσει την αντιδραστική πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις, να προχωρήσει άμεσα σε σχέδιο μετακινήσεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς».

Όπως διευκρινίζουν, αν δεν εφαρμοστεί πρώτα αυτό το σχέδιο αναστελέχωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και των οργανισμών, «δεν μπορεί να κριθεί με επιμέρους ρυθμίσεις, που μάλιστα διαφέρουν και είναι σε άλλη λογική από οργανισμό σε οργανισμό και από υπουργείο σε υπουργείο, ποιοί περισσεύουν και ποιοι όχι».

Επικαλούνται μάλιστα «τραγελαφικές» περιπτώσεις, μεταξύ άλλων, στον ΟΑΕΔ όπου, «ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι «παγωμένη» και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν «πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».

Η επιστολή υπογράφεται από τους βουλευτές: Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπη, Νικόλαο Ζωϊδη, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βασιλική Αλεξανδρίδου, Μιχάλη Παντούλα και Σπύρο Μοσχόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: