Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμός στις εφορίες με το τέλος αλληλεγγύης

EFORIAΑτέλειωτες ουρές, εκνευρισμός, μικροεπεισόδια… Αυτή είναι η εικόνα σε όλες τις ΔΟΥ –όχι μόνον της Θεσσαλονίκης αλλά και- της χώρας. Ο λόγος; Ότι κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Οι πολίτες σπεύδουν να αποδείξουν ότι δεν πρέπει να πληρώσουν το «λογαριασμό» του πολυεκκαθαριστικού, επειδή εξαιρούνται. Άλλοι ζητούν να μάθουν… ποιοί εξαιρούνται. Κι υπάρχουν κι αυτοί που επιστρέφουν τα πολυεκκαθαριστικά, αρνούμενοι να πληρώσουν άλλο ένα χαράτσι.

Οι υπάλληλοι των ΔΟΥ δεν ξέρουν τι να κάνουν! Υπήρχαν αυτοί που ζητούσαν νέα εκκαθάριση, εκείνοι που δεν είχαν υποβάλει, για διάφορους λόγους, δήλωση κι ήθελαν να την υποβάλουν τώρα, αυτοί που υποβάλλουν εκκαθαριστικές καταστάσεις ΦΠΑ, όσοι επιστρέφουν τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και, φυσικά, όσοι ζητούσαν λύση στο πρόβλημα με το πολυεκκαθαριστικό!

Μέσα σε όλον αυτόν το χαμό, οι εφορίες δε διαθέτουν –ακόμη- το κατάλληλο λογισμικό σύστημα με το οποίο θα μπορούν να κάνουν, ανά πάσα στιγμή, τις διορθώσεις!

Ταυτόχρονα, σε αρκετές ΔΟΥ δημιουργήθηκε «θέμα» με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στο εν λόγω μέτρο, ειδικά δε το «πρόβλημα» εντοπίζεται στους ανέργους οι οποίοι με βάση τη σχετική διάταξη εξαιρούνται «...εφόσον δεν έχουν κατά τον χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: