Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Γερμανικός... εμφύλιος για logistic center στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης

aldi_sindos_01Δυο “μεγαθήρια” των σούπερ μάρκετ, τα γερμανικά Lidl και Rewe, έχουν “βάλει στο μάτι” τον τεράστιο αποθηκευτικό χώρο – Logistic Center της Aldi (που… εγκατέλειψε την Ελλάδα), συνολικής επιφάνειας 55.000 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου. >>>

 

Οι δυο εταιρίες θέλουν, η κάθε μία για λογαριασμό τους, το υπερσύγχρονο κέντρο, καθώς η μεν Lidl διατηρεί, ήδη, πάνω από 210 σούπερ μάρκετ στηγ χώρα και οι εγκαταστάσεις της Γέφυρας δεν επαρκούν, η δε Rewe, μπορεί να μην έχει ελληνική παρουσία, διατηρεί, όμως, σούπερ μάρκετ στη γειτονική Βουλγαρία (ένα από αυτά στο Σαντάνσκι), με… Έλληνες πελάτες –τους κατοίκους της Δράμας και των Σερρών, στους οποίους μοιράζει φυλλάδια για τα βουλγαρικά σούπερ, στην… ελληνική.

Το κέντρο, στο οποίο καταλήγει και σιδηροδρομική γραμμή, “φλέρταραν” στο παρελθόν και ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όμως, το ποσό των 130 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για την απόκτησή του κάνει μια τέτοια επένδυση απαγορευτική για τους Έλληνες επιχειρηματίες. Αντίθετα, η LIdl φαίνεται να καίγεται για να το αποκτήσει, αφού θα λύσει και το γραφειακό της πρόβλημα (τώρα νοικιάζεται χώρος κοντά στο αεροδρόμιο, ο οποίος δεν επαρκεί για τους 400 εργαζόμενους).

Όσο για την Rewe των 15.000 καταστημάτων και των 16 χωρών (εκτός Ελλάδος) έχει πολλούς Έλληνες προμηθευτές κι αυτή η λύση θα τη βόλευε. Ίσως γι αυτό να ήρθε, στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη εβδομάδα, μεγαλοστέλεχος της “αλυσίδας”.


με πληροφορίες από την www.voreia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: