Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Βιοτέχνες Θεσσαλονίκης: Παιχνίδι με τη φωτιά η επιλεκτική χρεωκοπία

«Σε παιχνίδι με τη φωτιά εξελίσσεται η συνεχής συζήτηση για την επιλεκτική χρεωκοπία καθώς προκαλεί νέους τριγμούς στον επιχειρηματικό κόσμο που προσπαθεί να επιβιώσει». Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος. >>>
«Επιχειρηματίες και νοικοκυριά περπατούν σε τεντωμένο σχοινί με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να νιώθουν ολοένα και μεγαλύτερη απαισιοδοξία και ανασφάλεια περιορίζοντας τις όποιες δαπάνες, ενώ οι πρώτοι αναζητούν λύσεις για να διατηρήσουν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «η συνεχής επανάληψη του όρου «επιλεκτική χρεωκοπία» δεν λειτουργεί απλά ως πλύση εγκεφάλου προκειμένου να την αποδεχτούμε πιο εύκολα, αλλά αποτρεπτικά για οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση. 
«Εν μέσω θέρους, την ώρα που ο επιχειρηματικός κόσμος -κατά κύριο λόγο οι τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις- προσπαθούν να ενισχύσουν τον αναιμικό τους τζίρο οι άστοχες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις περί επιλεκτικής χρεοκοπίας δυναμιτίζουν το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει «είναι αυτονόητο ότι υπό αυτές τις συνθήκες απομακρύνεται η αναπτυξιακή προοπτική και πολύ περισσότερο η έξοδος από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: