Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΒΕΘ προς Μπουτάρη: Ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης

Βέλη κατά του δήμου Θεσσαλονίκης εξαπολύει με επιστολή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με αφορμή το θέμα της αποξήλωσης των ενδεικτικών επιγραφών που δηλώνουν την δραστηριότητα των επιχειρήσεων και είναι τοποθετημένες στις όψεις κτιρίων. Με την ίδια επιστολή καλεί το δήμο ...>>>
"να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης" (κι αναφέρει, μεταξύ άλλων, το παραεμπόριο, την ελλιπή καθαριότητα και την ανυπαρξία -όπως λέει χαρακτηριστικά- συγκεκριμένου πλαισίου για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων). 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου του ΒΕΘ Παναγιώτη Παπαδόπουλου προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη «ο δήμος επιδεικνύει τεράστια εμμονή με το θέμα της αφαίρεσης των ενδεικτικών επιγραφών που δηλώνουν την δραστηριότητα των επιχειρήσεων και είναι τοποθετημένες στις όψεις κτιρίων». 
Σε άλλο σημείο της επιστολής υπογραμμίζεται πως «η κίνηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο που οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα προκαλώντας τους ένα ακόμη πρόβλημα» και συνεχίζει: 
«Το ΒΕΘ γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων από μέλη του τα οποία δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε ένα ακόμη κόστος, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται ότι με την αποξήλωση των εν λόγω πινακίδων χάνουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα έναντι άλλων συναδέλφων τους, που βρίσκονται στο ισόγειο, καθώς δεν θα μπορούν να γνωστοποιούν πλέον τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και τις επωνυμίες τους». 
Οι βιοτέχνες δηλώνουν υπέρ της ευταξίας και της εφαρμογής των νόμων, όμως, ζητούν κατανόηση λόγω της ειδικής οικονομικής περιόδου. «Θα έπρεπε να αντιληφθείτε ότι η περίοδος που επιλέξατε δεν είναι η καταλληλότερη. Η κίνηση σας καταδεικνύει ότι εκτός από αγανακτισμένους πολίτες στις πλατείες θέλετε να δημιουργήσετε και στρατιές αγανακτισμένων επιχειρηματιών» αναφέρει, με ιδιαίτερα αυστηρή γλώσσα, ο κ. Παπαδόπουλος!
Μάλιστα, τονίζει πως «η απόφαση της αποξήλωσης των ενδεικτικών πινακίδων σήμανσης προφανώς αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πόρων για την κάλυψη της τεράστιας μαύρης τρύπας που υπάρχει στα ταμεία του δήμου»!
Επισείει την προσοχή των υπευθύνων του δήμου στο ότι «τα έσοδα που θα προκύψουν από την κίνηση αυτή θα είναι μηδαμινά, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ενώ επιπροσθέτως θα δημιουργήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις»! Και καταλήγει τονίζοντας πως η εφαρμογή του νόμου θα πρέπει να γίνεται συνολικά και όχι επιλεκτικά και δη ξεκινώντας από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που φυτοζωούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: