Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ποιοι οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου

Τάχιστα και με τη μορφή τροπολογίας θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για τους φορείς του Δημοσίου που θα καταργηθούν. Όπως ανακοίνωσε χθες το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο τελευταίο Yπουργικό Συμβούλιο υπήρξε κοινή εισήγηση από τους ...>>>
δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης ώστε οι κατάλογοι με τους υπό κατάργηση φορείς να εισαχθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, η συζήτηση του οποίου ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους».
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, αυτή η στοιχειώδης ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους πρέπει να διέπει και τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων. «Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη δημόσια δαπάνη και να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία, να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή μέσω των επενδύσεων», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι τίποτε δεν θα θίξει το επίπεδο υπηρεσιών και τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους σε τομείς που έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα προβλέπει την κατάργηση, μέσα στον Αύγουστο, 6 ΔΕΚΟ (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ και ΙΓΜΕ) και τη συγχώνευση άλλων 5 (ΟΣΚ, Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε., ΔΕΠΑΝΟΜ και ΕΘΙΑΓΕ με ΔΗΜΗΤΡΑ).
Επίσης, βάσει των αυστηρών επιταγών του μνημονίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στο κλείσιμο άλλων 40 μικρών οργανισμών του Δημοσίου καθώς και στη συγχώνευση άλλων 25.

Δεν υπάρχουν σχόλια: