Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος: Προαναγγέλλει μείωση του ΦΠΑ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών υπόσχεται πως με το φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρθούν οι αδικίες, ενώ μιλά ξεκάθαρα για επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ και στο χώρο της εστίασης, διευκρινίζει όμως ότι ο νόμος θα ισχύσει.


Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, χαρακτηρίζει πολύ σημαντικές τις αποφάσεις των Βρυξελλών, κάτι που, όπως λέει, φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών που για πρώτη φορά εκφράζονται θετικά για την ελληνική οικονομία.
Ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έφτασε στη χρεοκοπία, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως το ζήτημα είναι να πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για την ανάγκη να εφαρμοστεί υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει αρχή, μέση και τέλος.
Διευκρινίζοντας, εξάλλου, πως δεν έχει τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων, ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν και νέα σκληρά μέτρα, δηλώνει πως τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τους εφαρμοστικούς νόμους είναι μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει του νέου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: