Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Παρατείνεται η απεργία στα ταξί

Την παράταση της απεργίας τους για μια μέρα ακόμα, δηλαδή μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και την αντιπαράθεσή τους με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το θέμα της απελευθέρωσής του επαγγέλματός τους.
Αύριο, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Μέσα στους κόλπους των Σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, ενώ υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που προτείνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη στραφεί η κοινωνία και ο επαγγελματικός-τουριστικός κόσμος εναντίον τους και να επιχειρήσουν να ξαναρχίσουν διάλογο με το υπουργείο.
Κακά τα ψέματα: Ο τουρισμός πλήττεται από τη δίκαια -πέρα για πέρα- απεργία των ταξί. Γι αυτό, εξάλλου, η κυβέρνηση επέλεξε να "περάσει" το σχετικό νομοσχέδιο τώρα. Αυτό που ήθελε το υπουργείο, έγινε: Η κοινή γνώμη διαφωνεί με τις τακτικές που επέλεξαν οι ιδιοκτήτες ταξί. Ίσως θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: