Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το νέο δ.σ. της ΔΕΘ και οι πρώτες αντιδράσεις

Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η ακόλουθη:

1) Θεόδωρος Σουμπάσης, Δικηγόρος, Πρόεδρος ΔΕΘ 
2) Τάσος Τζήκας, Επιχειρηματίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΔΕΘ 
3) Νικόλαος Πέντζος, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλαδος 
4) Δημήτριος Λακασάς, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος 
5) Μανώλης Βλαχογιάννης, Αντιπρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης 
6) Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης 
7) Μάρκος Ασαέλ, Καθηγητής Πολυτεχνείου (Α.Π.Θ.) 
8) Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων 
9) Ματθαίος Αφεντουλίδης, Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΔΕΘ

Συζήτηση για τη ΔΕΘ θέλει ο Χ. Μάτης
Σε ανακοίνωσή  του, μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του δ.σ., ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη", Χ. Μάτης, χαρακτήρισε "εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύνθεση της άποψης του «επιχειρείν» της Θεσσαλονίκης" την προσπάθεια του αρμόδιου υπουργού, εξέφρασε την άποψη πως "η χωρική αρμοδιότητα της ΔΕΘ ΑΕ στο ελληνικό εκθεσιακό τοπίο είναι πολύ περιορισμένη. -άρα και ο ρόλος του Δ.Σ." και αναφέρθηκε στην περίπτωση της μετεγκατάστασης του εκθεσιακού φορέα, υποστηρίζοντας ότι "μπορεί να δώσει ανάσα στο κέντρο της πόλης" κι αναρωτώμενος αν "το κράτος ξέρει τι θέλει";
Θυμίζει πως η εταιρεία "από τη σύσταση της και μετά δεν ευτύχησε να έχει επιχειρησιακή ηρεμία, είτε λόγω αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της, είτε λόγω των ασαφών σχέσεων με την HELEXPO" και χαρακτηρίζει άτομα "με κύρος" τα μέλη του νέου δ.σ. που μπορούν να εγγυθούν ότι "μπορει αμέσως να ξεκινήσει μία χωρίς προκαταλήψεις και αφορισμούς συζήτηση για την έκθεση, το ρόλο του κράτους και την αποτελεσματικότερη συνεισφορά του θεσμού στην πόλη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: