Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ακέφαλη παραμένει η ΔΕΘ!

deth_pyrgos_ote_1Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για μαζικές διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση για μαζικές ενέσεις ηθικού και προώθησης του κυβερνητικού έργου, η αντιπολίτευση για να προωθήσει τις δικές της θέσεις, περί τα οικονομικά, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Όμως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε., δεν έχει... πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο...>>>

 

Δυο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο αρμόδιος Υπουργός καρατόμησε τη διοίκηση της ΔΕΘ και έως τώρα η Εταιρεία παραμένει ακέφαλη, η ακυβερνησία συνεχίζεται και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Κι όλα αυτά, μόλις δυο μήνες πριν την καθιερωμένη έναρξη λειτουργίας της Έκθεσης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του Προέδρου έληξε στις 3 Ιουνίου και έως τώρα δεν έχει τοποθετηθεί νέα διοίκηση.

“Η κατάσταση αυτή φανερώνει την αδράνεια και την αδιαφορία με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τον εκθεσιακό φορέα, η συμβολή του οποίου όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά στη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα  σημαντική”, τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Θεσσαλονικης της Ν.Δ., Θ. Καράογλου.

Ο κι Καράογλου υποστηρίζει ότι “οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στο συγκεκριμένο θέμα έχουν αποτύχει παταγωδώς. Έτσι, έχουμε φτάσει να υφίσταται μια Εταιρεία, η οποία υπολειτουργεί, οδηγούμενη σε πλήρη απαξίωση από την Κυβέρνηση. Σε όλα αυτά εκκρεμεί και η συγχώνευση με την HELEXPO, δημιουργώντας ένα διευρυμένο σχήμα, που θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και θα συνοδευτεί από αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε αυτές τις θεσμικές αλλαγές, ειδάλλως η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και κατάρρευση του σημαντικότερου εκθεσιακού φορέα της χώρας”.

Με την ερώτησή του στη Βουλή, ο κ. Καράογλου ζητά να μάθει πότε προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να τοποθετήσει νέα διοίκηση στη ΔΕΘ, καθώς και αν προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στη συγχώνευση της ΔΕΘ και της HELEXPO, δημιουργώντας ένα ευρύ, λειτουργικό και βιώσιμο σχήμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: