Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

"Επανεκκίνηση" στην ΔΕΘ θέλει να κάνει ο Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θέλει να κάνει... επανεκκίνηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κι αποφάσισε να την κάνει με μια νέα διοίκηση -η οποία, είναι αλήθεια ότι, καθυστέρησε ιδιαίτερα να ορισθεί. Έτσι, στη θέση του προέδρου ορίστηκε ο δικηγόρος, ...>>>
κ. Θεόδωρος Σουμπάσης(αριστερά), και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο επιχειρηματίας κ. Τάσος Τζήκας(δεξιά).
Και οι δυο γνωστοί. Ο κ. Τζήκας, μάλιστα, είχε εκφράσει την επιθυμία του να κατέβει στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης. Τελικά, έκανε πίσω, κίνηση που, μάλλον, ευνόησε τον -επίσης επιχειρηματία- Γιάννη Μπουτάρη. Τώρα, αναλαμβάνει ένα ιδιαίτερα τιμητικό -κι όχι μόνον- αξίωμα.
Ο δικηγόρος Θ. Σουμπάσης, προέρχεται από τα... σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Ως δικηγόρος θεωρείται πολύ καλός σε θέματα εμπορικού δικαίου. Είναι Φλωρινιώτης, δεν αποκλείεται να τον δούμε και... βουλευτή(όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε πως "δημιουργείται ένα κενό", πρόσθεσε ότι δεν είναι "δούλος της καρέκλας" και ζήτησε από τον ανεξάρτητο -πλέον- βουλευτή αν θεωρεί ότι η δική του προαγωγή στη Βουλή θα ήταν πρόβλημα, "να μου το πει -κι εγώ θα τον διευκολύνω"!), ενώ με τη Θεσσαλονίκη τον δένουν τα φοιτητικά του χρόνια.
Το πρώτο -μεγάλο- πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυο τους, είναι, φυσικά, ο ερχομός στη Θεσσαλονίκη, του κυβερνητικού επιτελείου. Η εποχή δεν είναι η πλέον κατάλληλη για κυβερνητικές επισκέψεις και, καθώς, κανείς δεν έχει ξεχάσει την περσινή απόπειρα εκσφενδόνισης παπουτσιού, το πρώτο τους μέλημα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΘ στο γνωστό δεκαήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: