Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αποκλεισμένες οι Βορειοελλαδικές εταιρίες από τους διαγωνισμούς του δημοσίου…

ginaika_ergazomeni_01Κόβονται οι Βορειοελλαδικές εταιρίες από τους διαγωνισμούς του δημοσίου και προκρίνονται αυτές από τη νότια Ελλάδα. Αυτό τονίζει, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, η τοπική εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”. >>>

 

Στο ρεπορτάζ του Ν. Ηλιάδη, αναφέρεται η περίπτωση τεσσάρων διαγωνισμών τους οποίους προκήρυξε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (διά μέσου του ΟΠΕΚΕΠΕ) στο πλαίσιο των προγραμμάτων διανομής τροφίμων σε απόρους, συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, όπου –σύμφωνα με την εφημερίδα- υπήρξε ουσιαστικά απ’ ευθείας ανάθεση: Όλες οι εταιρίες, πλην μιας, αποκλείστηκαν από το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων. Έτσι, στους τρεις από τους τέσσερις διαγωνισμούς ανάδοχος ανακηρύχθηκε η ίδια εταιρεία(καλή συνεργάτιδα του υπουργείου, αφού χαρακτηρίζεται συχνά συμβαλλόμενη σε έργα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης), η οποία εδρεύει στην Αιτωλοακαρνανία. Στον ίδιο νομό εδρεύει και η ανάδοχος του τέταρτου διαγωνισμού.

Όσο για τις εταιρίες που κόπηκαν, γι αυτές, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αμφισβητήθηκε ότι «είναι αντικειμενικά δυνατή η κατάθεση του φακέλου της προσφοράς… λόγω της χιλιομετρικής απόστασης»! Γι αυτό οι υπεύθυνες δηλώσεις που κατατέθηκαν κρίθηκαν απαράδεκτες κι οι εταιρίες αποκλείστηκαν. Όπως εξηγείται στο ρεπορτάζ, Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται αυθημερόν, με ώρα λήξης την 10.00 π.μ., κάτι που αποκλείει τις υπόλοιπες εταιρίες εκτός Αθηνών να υποβάλουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση.

Ακόμη και για τις περιπτώσεις όπου εταιρίες προσκόμισαν υπεύθυνες δηλώσεις υπαλλήλων των δήμων όπου εδρεύουν, σύμφωνα με τις οποίες οι υπάλληλοι εξυπηρέτησαν νωρίς το πρωί τις εταιρίες αυτές, επικυρώνοντας τα σχετικά δικαιολογητικά, η απάντηση ήταν πως… δεν είναι δυνατό να απασχολείται υπάλληλος εκτός ωραρίου! Επιπροσθέτως, αμφισβητήθηκε ο… τρόπος (οδικός ή αεροπορικός) με τον οποίο μεταφέρθηκαν τα επικυρωμένα έγγραφα στην Αθήνα!

Τελικά, όπως διαπιστώνει κανείς από το ρεπορτάζ της “Θεσσαλονίκης”, Ελλάδα είναι ΜΟΝΟΝ η Αθήνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: