Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Επεισοδιακή η κινητοποίηση των οδηγών Ταξί

taxi_13-thumb-largeΑντιδρούν, και οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους υπόλοιπους σε όλη την Ελλάδα, στο άνοιγμα του επαγγέλματος. Στη Θεσσαλονίκη δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια μεταξύ απεργών και ταξιτζήδων που ήθελαν να εργαστούν. >>>

 

Στο πιο σοβαρό από αυτά, κοντά στο αεροδρόμιο, απεργοί εντόπισαν συνάδελφό τους να πηγαίνει αγώγι μια κυρία στον αερολιμένα “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Τον σταμάτησαν, κατέβασαν την πελάτισσα στο ύψος του “Χάγιατ”, σε απόσταση 500 μέτρων από το αεροδρόμιο, την ανάγκασαν να συνεχίσει με τα πόδια και προπηλάκισαν τον οδηγό.

Άλλοι οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης. Εκεί συγκεντρώθηκαν 2.000 ταξί που παρατάχθηκαν ως το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Μάλιστα, με χιούμορ, οι οδηγοί ταξί έβαλαν πινακίδα “ταξί” σε ένα… καροτσάκι μωρού και κρέμασαν την πινακίδα “νέο ταξί”!

Το “αγκάθι” στο άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος είναι το θέμα της αξίας των αδειών των ταξί. Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι, με αυτήν την εξέλιξη καταστρέφονται οικονομικά, αφού αναγκάστηκαν να αγοράσουν πανάκριβα –με υπεραξία- μια άδεια ταξί (έφθανε ακόμη και στα… 300.000 ευρώ) και τώρα ο καθένας μπορεί να αποκτήσει μία!

Στο χώρο, πάντως, αναμένεται να μπουν και αρκετοί ιδιώτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να μειώσουν κατά πολύ το κόμιστρο, σε σημείο που να είναι ασύμφορο για τους νυν ταξιτζήδες να ακολουθήσουν κι έτσι, όπως υποστηρίζουν, το επάγγελμα κινδυνεύει με μαρασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: