Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η υπομονή... ανταμείβεται


Κι αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους, ο υπουργός Οικονομικών -και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για να μην ξεχνιόμαστε- Ευάγγελος Βενιζέλος. Είχε την υπομονή, όταν έχασε τις εσωκομματικές εκλογές, να περιμένει τη σειρά του. Και να που η ανταμοιβή του ήταν μεγάλη.
Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος, θα γίνει δεκτός στις ΗΠΑ με... τιμές πρωθυπουργού. Θα βρίσκεται, σε λίγο, στην Ουάσιγκτον με σκοπό να ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών της περιόδου των τελευταίων ημερών, η οποία έκρινε την διαχείριση του ελληνικού χρέους. 
Ο κ. Βενιζέλος θα έχει σειρά συναντήσεων με κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ και της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.
Στην ατζέντα βρίσκονται για να συζητηθούν και ζητήματα επενδυτικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιθνερ και την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα (ούτε στις... ΗΠΑ δε γλιτώνεις από αυτόν...). Θα έχει επίσης συναντήσεις με τους Τζον Κέρι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, και Τιμ Τζόνσον, πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις.
Κι όμως, πριν λίγα χρόνια, ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που τριγυρνούσε στο Ζάππειο, για να κάνει δηλώσεις κατά του Γ. Παπανδρέου, όταν το ΠΑΣΟΚ έχανε τις εκλογές και πολλοί έσπευδαν να τον ξεγράψουν όταν, μήνες αργότερα, έχανε τη μάχη για την προεδρία του "κινήματος".
Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: