Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

27,2 εκατομμύρια ευρώ δίνει το ελληνικό δημόσιο για να στεγάσει τις… Εφορίες του!

EFORIAΤο ποσό που καταβλήθηκε για το οικονομικό έτος 2010 για μισθώματα κτιρίων όπου στεγάζονται οι Δημόσιες Οικονομικές και Κτηματικές Υπηρεσίες της χώρας ανέρχεται στα 28.109.131 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες εγγεγραμμένες πιστώσεις για το τρέχον οικονομικό έτος ανέρχονται σε 27.288.615 ευρώ. >>>

 

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από ερώτηση του βουλευτή Β Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου. Ο κ. Βελόπουλος παρουσίασε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μεγάλο μέρος των ακινήτων που στεγάζουν τις ΔΟΥ ανά τη χώρα δεν ανήκουν στο κράτος, αλλά ενοικιάζονται από ιδιώτες ή τρίτους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν 299 συμβάσεις μίσθωσης μεταξύ οικονομικών υπηρεσιών και ιδιωτών – ιδιοκτητών ακινήτων, στο σύνολο των νομών της χώρας. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, έγινε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωτηρίων συμβολαίων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών συνθηκών που επικρατούν και επιτεύχθηκε μείωση των μισθωμάτων σε ποσοστό τουλάχιστον 20% χωρίς ανατιμήσεις ή άλλες προσαυξήσεις για μία τριετία, με ισχύ από 1 Ιουλίου 2010, σε 184 από τις 299 συμβάσεις μίσθωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: